Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Coco Maison: 5x de mooiste verlichting voor in huis!

In een vorig artikel (Hoe richt ik mijn huis sfeervol in?) schreven we over de functie van verlichting binnen je interieur, en de manieren waarop je met de juiste verlichting mooie aspecten van je interieur kunt accentueren. Door slim gebruik te maken van tafellampen, vloerlampen en hanglampen kun je donkere hoeken in een kamer betrekken bij de rest van de kamer, waardoor de ruimtelijkheid van de kamer toeneemt. Ook kun je door het strategisch plaatsen van lampen juist extra nadruk leggen op specifieke aspecten van je interieur.

Het type lamp is hierbij ook van groot belang. Zo bestaan er diverse verschillende soorten lampen (hanglampen, vloerlampen, tafellampen) en lampenkappen die ieder hun eigen plaats hebben binnen je interieur. Bovendien zijn er veel verschillende lichtsoorten. De tint van het licht van een lamp wordt vaak gemeten in Kelvin. Een lamp met een warme lichttint zendt over het algemeen licht uit tot 2700 Kelvin. Meer koele, industriële verlichting bevat lampen van boven de 3000 Kelvin. Sommige lampen hebben daarnaast de mogelijkheid om licht te dimmen. Dit kan voor bepaalde doeleinden (denk bijvoorbeeld aan een hanglamp boven een eettafel) erg handig zijn!

Naast functioneel moet verlichting natuurlijk vooral mooi zijn! Met creatief gebruik van unieke lampen kun je ware eyecatchers creëren binnen je interieur! De lampen van Coco Maison zijn met dit specifieke doel ontworpen. Unieke, sfeervolle items die in vrijwel elk interieur te verwerken zijn. Bovendien hebben vrijwel alle lampen het meest zuinige energielabel (A++), hetgeen stroom en daarmee ook overbodige belasting voor het milieu bespaart! De collectie bestaat uit talloze verschillende sfeervolle hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Dat maakt kiezen best lastig! Om je op weg te helpen hebben de verkoopstilisten van Korver Living een top vijf gemaakt van favoriete Coco Maison verlichting.

1) Coco Maison Hanglamp Oryan

De recent uitgebrachte hanglamp Oryan is een originele hanglamp in de stijl New Classic. De verlichting 'hangt' letterlijk aan het metalen frame, wat zorgt voor een speels effect. Leuke details zijn de (nep)lederen handvatten die aan de bovenkant van de lampen zijn verwerkt. De lamp is 132cm hoog, 74cm breed en 39cm diep. De lamp bevat witte G9 LED fittingen die zijn voorzien van het meest zuinige energielabel (A++). Deze hanglamp is uitermate geschikt voor zowel de woonkamer (boven de salontafel), als de eetkamer (boven de eettafel)!

oryan hanglamp coco maison

2) Coco Maison Hanglamp Gaby

De Gaby lamp is een moderne, originele hanglamp met een mooi design! De hanglamp bestaat uit 7 glazen lampen van verschillende afmetingen in verschillende kleuren halogeenverlichting (energielabel A++) met brasskleurige fittingen. Perfect voor boven de eetkamertafel. Bovendien is deze hanglamp met de bijpassende Gaby vloerlamp en Gaby tafellamp! De afmetingen van de hanglamp zijn 100 cm hoog, 92 cm breed en 31 cm diep.

coco maison gaby hanglamp

3) Coco Maison Tafellamp Mandy

De tafellamp Mandy heeft een strak minimalistisch design uiterlijk. Het zwarte metalen frame bevat brass kleurige accenten, voor de lampen is halogeenverlichting (energielabel A++) gebruikt. De afmetingen van de lamp zijn 60 cm hoog, 35 cm breed en 30 cm diep. Ideaal te gebruiken om op praktisch elke plaats een opvallend lichtpunt te creëren in je interieur!

coco maison mandy tafellamp

De vloerlamp Mikey kon in deze lijst absoluut niet ontbreken. Deze stoere, industriële lamp heeft een eigentijds design en is vervaardigd volgens de laatste trend: zwart draadstaal met een marmeren bovenblad. Uniek aan deze lamp is dat hij bovendien als (bijzet)tafel te gebruiken is! De lamp bevat LED verlichting (energielabel A++) en is 45 cm hoog, 50 cm breed en 50 cm diep. Een ware eyecatcher!

coco maison mikey vloerlamp

5) Coco Maison Hanglamp Tony

Tot slot, hanglamp Tony, een ideale hanglamp voor liefhebbers van koperkleur. Deze hanglamp heeft een koperkleurige draadstalen lampenkap en is ideaal voor boven de eetkamertafel of bartafel! Bovendien is deze lamp door haar koperkleur perfect te combineren met warme roodtinten. De lamp heeft een diameter van 60 centimeter en bevat LED verlichting (energielabel A++). Samen met de bijbehorende tafellamp Tony, die geen staande voet heeft maar als het ware 'ligt' op de koperen lampenkap, vormt deze hanglamp een haast perfecte combinatie!

coco maison hanglamp tony

We hopen je met deze lampen een aantal voorbeelden te hebben gegeven van unieke lampen en manieren waarop deze in je interieur verwerkt kunnen worden. De collectie van Coco Maison bevat echter talrijke andere lampen die misschien juist in jouw interieur perfect tot hun recht komen! We nodigen je daarom van harte uit om de gehele Coco Maison collectie online of in onze winkel in Sliedrecht te komen bekijken. Onze verkoopstilisten helpen graag door je te adviseren over de verschillende manieren waarop je met behulp van strategisch gebruikte verlichting je huis extra glans kunt geven!

Bekijk onze openingstijden! Bekijk de Coco Maison collectie online Bekijk meer blogs
Sluiten