Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Haveco gebruikt de mooiste ledersoorten !!! Wil je weten welke ?

Ledersoorten / Runderhuiden (koe) of Buffelhuiden

De door Haveco, gebruikte leersoorten bestaan uit: Runderhuiden (koe) of Buffelhuiden, ieder met hun eigen karakter en kenmerken:
Op de grote pampa’s van Zuid-Amerika krijgen de koeien een sterke en robuuste huid. Het leven van de koe zie je terug in zijn huid maar met name de verfijnde structuur van een koe maakt de uitstraling van uw stoere bank, fauteuil of eetkamerstoel adembenemend!
De, door de leermeesters uitgezochte huiden van buffels uit India hebben weer hele andere kenmerken. Stoer uiterlijk met een ruig nerf beeld waarbij de diepere groeven en belijning van zijn nek plooien prachtig in zijn huid aanwezig zijn.

De huiden van beide dieren kunnen op meerdere manier behandeld worden. Daardoor kan je de soorten leder grofweg onder verdelen in leder met de eigenschappen:
OPEN / NATURE of SOFT FINISH:

openlederhaveco

OPEN / NATURE:
Door het gebruik van transparante, aniline verfstoffen en waxen heeft het leer een open en natuurlijke uitstraling waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Persoonlijk hou ik erg van echte producten met een natuurlijke uitstraling en deze uitstraling vind je in deze huiden terug. Alles wat het dier heeft meegemaakt, zie je terug in zijn huid. Door het gebruik van aniline verfstoffen ontstaat een transparante optiek van warme kleuren en verschillende kleurnuances. Hierdoor er sprake is van “dieptebeeld” in het leder en blijven de onderlinge verschillen in kleuren en structuren prachtig zichtbaar in uw stoere lederen bank, fauteuil of eetkamerstoel.

softlederhaveco

SOFT FINISH:
Onze huiden met een soft finish worden louter geverfd met hoogwaardige verfstoffen, hierdoor heeft het een specifieke souplesse en voelt het boterzacht aan. Bij een lederen huid met een soft finish zijn specifieke natuurkenmerken iets minder zichtbaar en is het leder beter vuil- en vocht afstotend, minder gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Kortom: een levendig stuk natuur dat door de vakkennis van gespecialiseerde looiers, leermeesters en meubelmakers wordt omgetoverd tot een fantastisch zitmeubel !!

Via onderstaand schema kunt u er gemakkelijk achter komen welk leer er op uw stoere bank, fauteuil of eetstoel is bekleed.

welke leersoort heb ik
Bekijk meer blogs
Sluiten