Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Henders en Hazel Istrana: Scandinavisch wonen!

De collectie Istrana van het merk Henders & Hazel is een typisch Scandinavisch getinte collectie. Dat Scandinavisch wonen tegenwoordig enorm populair is staat buiten kijf. Maar wat houdt "Scandinavisch wonen" nou precies in en waarom past nou juist de Istrana (en Istonia) collectie perfect in een Scandinavisch interieur?

Wat "is" Scandinavisch wonen?

Een Scandinavische inrichting straalt vooral rust uit en is authentiek, strak, functioneel en minimalistisch. Binnen een typisch Scandinavische inrichting is een bovengemiddelde hoeveelheid aandacht voor details, comfort en gebruiksvriendelijkheid. In Scandinavische interieurs wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van de kleur wit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het licht getinte interieur hiermee de relatief korte dagen in dit geografisch noordelijk gelegen gebied compenseert. De witte basis van een kamer wordt aangevuld met zwarte en grijze nuances en accenten. Vaak met wat "zachtere" accenten zoals pasteltinten. Wat ook typisch Scandinavisch is zijn de grafische prints en vormen die je vaak op decoraties vindt.

Een mooi voorbeeld van een Scandinavisch interieur is de vinden op de website van VTWonen, waar een kijkje is genomen in een appartement in de Zweedse stad Torpa.

Waarom is de Istrana collectie typisch Scandinavisch?

Zoals hiervoor al is genoemd kenmerkt een Scandinavisch interieur zich door veel wit-gebruik aangevuld met accentuerende tinten en nuances. Ook moet het interieur (en dus ook de meubelstukken binnen het interieur) comfortabel, strak en functioneel zijn. De Istrana (en Istonia) serie van Henders & Hazel past precies binnen dit plaatje. Deze serie bestaat uit een aantal stoere, eigentijdse licht-getinte meubelstukken die vervaardigd zijn uit acacia-hout. Zo bevat de Istrana collectie onder andere bergkasten, buffetkasten, boekasten, vitrinekasten, (tv)-dressoirs, eetkamertafels, bartafels, uitschuiftafels en enkele trolleys en bijzettafels. Hierdoor is het "woonconcepte Istrana" toepasbaar in elk interieur!

Past Scandinavisch wonen helemaal bij jou? Dan is de Henders & Hazel Istrana serie jou op je lijf geschreven! In onze winkel te Sliedrecht kunt je dit woonconcept in een sfeervolle omgeving bekijken en ervaren. Wij helpen je graag met de inrichting van een stijlvol Scandinavisch interieur bij jou thuis. Kom eens langs en laat je inspireren!

Bekijk de Istrana collectie!
image[1]
Bekijk meer blogs
Sluiten