Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Hoe richt ik mijn huis sfeervol in?

De inrichting vormt de kern van elk huis. Ook al woon je in een prachtig mooi huis, zonder de juiste, persoonlijke inrichting zal het huis nooit als “eigen” en “sfeervol” aanvoelen. Wij helpen je daarom met de belangrijkste tips waar je op moet letten bij de inrichting van je interieur.

Stap 1: Geef elke ruimte in het huis een functie.

Moet de betreffende kamer gezellig en sfeervol of vooral functioneel zijn? Dient de kamer als leefruimte of als keuken? Als werkruimte of als slaapruimte? Moet er rekening gehouden worden met kinderen? Alhoewel dit in de meeste gevallen vrij vanzelfsprekend is is dit toch iets om rekening mee te houden.

Stap 2: Schep licht in het donker

Licht is misschien wel de meest belangrijke factor binnen het interieur en doordat je inmiddels weet welke kamers welke functie hebben weet je ook welke kamer welke hoeveelheid en welk type licht nodig heeft. Op belangrijke plekken binnen het huis of plekken waar licht van belang is vanwege de functie van de plek (denk bijvoorbeeld aan uw favoriete fauteuil waar u zo graag in leest s’avonds) plaats je lampen. Daarnaast is het een aanrader om ook de donkere hoeken binnen je interieur te verlichten. Hoe verlichting van de belangrijke en relatief donkere punten in je huis kan zorgen voor extra sfeer is mooi te zien op de onderstaande foto waar de Metalo/Metalox serie (en een geschikt set eetkamerstoelen) staat opgesteld binnen een interieuromgeving met accentuerende verlichting. Een persoonlijke tip is om dimmers te gebruiken in je huis, daarmee pas je op smaak de lichtsterkte aan en zorg je voor een persoonlijke sfeer. De meeste Henders & Hazel meubelen waar (LED)-verlichting in zit verwerkt beschikken overigens over dimmers.

Stap 3: Her(ontdek) je stijl

Wanneer je mensen vraagt van ‘hun’ stijl is, zullen veel mensen hier slecht antwoord op kunnen geven. Juist daarom is het van belang dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je wel en wat je juist niet mooi vindt. Dit wordt binnen de woonbranche ook wel een mood-board genoemd. Knip foto’s uit of zoek relevante informatie op op internet. Veel inspiratie valt te halen uit de (online variant van) tijdschriften als VTWonen en Eigen Huis en Interieur. Vergeet deze ideeën vooral niet mee te nemen wanneer je gaat shoppen, verkoopsters kunnen hier vaak heel veel mee!

Stap 4: Heroverweeg de bestaande inrichting

Sluit je huidige inrichting zich aan bij je stijl? Zou een andere kleur muur leuk staan? Kunnen de kozijnen wel een opknapbeurt gebruiken? Dit zijn allemaal aspecten die elk op hun eigen manier de uitstraling van jouw interieur beïnvloeden.

Stap 5: Shoppen!

Inmiddels heb je als het goed is een stijl in gedachte, een idee wat betreft de verdeling van het licht door het huis en heb je indien naar jouw mening nodig de overige aspecten van je inrichting van onderhoud voorzien. Kortom: je interieur is klaar voor een nieuwe look! Personeel in woonwinkels kan je, als je deze zaken reeds op orde hebt, een stuk beter helpen bij het vinden van de juiste interieurstukken en tips geven hoe deze sfeervol in te passen zijn in jouw stijl. Het is trouwens niet noodzakelijk al je spullen in één keer te kopen. Het belangrijkste is dat straks de basismeubels en voorwerpen aanwezig zijn. Je kunt een reeds bestaande basisinrichting altijd op een later tijdstip aanvullen met andere interieurartikelen. Dat geeft je ook weer tijd om rond te snuffelen naar dat ene voorwerp dat jouw interieur compleet maakt!

image[1]

(De gebruikte voorbeelden zijn in sfeervolle interieurdecors te bekijken in onze woonwinkel te Sliedrecht en in onze online meubel webshop)

Bekijk meer blogs
Sluiten