Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Impressie DTP HOME new arrivals

Kijk mee via deze film om een impressie te krijgen van de vernieuwde collectie van DTP HOME.

Niet voor niets is de slogan van DTP HOME: good wood, great living !!

De collectie van DTP HOME en MUSTLIVING bestaat voor een groot deel uit meubels en woonaccessoires die gemaakt zijn uit gerecyclede materialen. Neem een kijkje hoe mooi bijvoorbeeld tafels en kasten zijn, gemaakt van oude bielzen en hergebruikte bouw materialen.

Hieronder een greep uit de toepassingen van gerecyclede materialen:

GERECYCLED TEAKHOUT
Teak is er in vele kwaliteiten. DTP HOME gebruikt alleen het beste hout, afkomstig van oude huizen in het oosten van het Indonesische eiland Java. In onze collecties krijgt het een tweede leven. Teak is een harde houtsoort en daarom zeer geschikt om meubels van te maken. Dankzij de natuurlijke oliën is teak duurzaam en vol karakter. Daardoor is ieder meubel weer anders.
Elk stuk fluistert de geschiedenis van generaties Javanen die het hout onderdak bood en beschermde.

SUARHOUT
Suarhout is een tropisch hardhout en is officieel afkomstig uit Zuid-Amerika, maar is ook in andere tropische locaties te vinden. Meubels gemaakt van Suarhout hebben een warme uitstraling door de rijke bruine kleur met vlammende bronzen gloed. DTP Home zoekt het hout uit op zijn unieke kwaliteiten en wordt zorgvuldig verwerkt. De afwisseling van kleuren in het gebruikte duurzame suarhout is altijd weer anders, en daardoor is ieder stuk uniek.

GERECYCLED LEDER
Bij het snijden van patronen houden stoffeerders restanten van de huiden over. Van deze resten wordt een nieuw duurzaam materiaal gemaakt, dat gerecycled leder wordt genoemd.
Dit is samengesteld uit twee materialen: 70% leer en 30% polyester. De onderlaag bestaat uit echt leer, met een natuurlijk prettige uitstraling. Dit wordt beschermd door een polyester afdeklaag die oneffenheden gladstrijkt. Zo ontstaat een stevige combinatiestof die zacht aanvoelt en heel makkelijk te onderhouden is.


STOFFEN
DTP Home heeft ook meubelen die bekleed zijn met stof. Zij gebruiken alleen stoffen met een uitzonderlijk hoge dichtheid, minimaal 25.000 toeren Martindale*. Daardoor zijn ze geschikt voor intensief gebruik in huis of op kantoor. De stoffen passen heel mooi bij andere stukken van DTP HOME en MUSTLIVING. *Martindale is de naam van het apparaat waarmee slijtproeven worden gedaan op stoffen. Resultaten worden uitgedrukt in het aantal toeren dat het heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij een weefsel of slijtage optreedt. Tot 6000 zijn stoffen geschikt voor decoratief gebruik, vanaf 20.000 voor intensief gebruik.

WOL
De karpetten in de collectie van MUST Living bevatten wol. Karpetten van wol zijn bijzonder duurzaam en zien er nog jarenlang uit als nieuw. De wol is zacht, comfortabel en heerlijk warm in de winter. Nieuwe karpetten met een gesneden of geschoren pool verliezen in het begin losse vezeltjes, die tijdens de fabricage zijn achtergebleven. Hoe hoger de pool, hoe meer pluisjes. Het is niet verstandig uitstekende of loszittende pooltjes uit het karpet te trekken. Knip of zuig ze voorzichtig weg met de stofzuiger. Dit zal het karpet niet beschadigen.

GRANITO EN BAZALT
Naast hout maken DTP Home en Must Living tafelbladen van granito of basalt, die de tafels een luxe mediterrane uitstraling geven. De materialen bestaan uit een combinatie van beton, water, cement, zand en resin, afgewerkt met een polyurethaan laklaag. Donkergrijs met donkere vlekken is ieder blad uniek. Dankzij de samenstelling en het uithardingsproces zijn basalt en granito keihard, maar wel gevoelig voor kleine krasjes. Het materiaal is UV bestendig en verkleurt niet door zonlicht. Wijn, agressieve schoonmaakmiddelen en bijtende vloeistoffen kunnen het wel beschadigen.

GERECYCLED STAAL
Hergebruik van materialen ligt aan de basis van DTP Home. Het staal in onze meubels komt van oude pijpen, dikke metalen platen, gesloopte stalen schepen en industrieel afval. Dit wordt verzameld in de gieterij aan de noordkust van Java. Gesorteerd op kwaliteit wordt het staal geknipt en omgesmolten. Het resultaat is sterk en heeft een stoere industriële uitstraling.


RESIN
Diverse meubelen zijn voorzien van een laag resin. Resin bestaat uit gemalen steen, bijvoorbeeld graniet of marmer, vermengd met een kunsthars. Hierdoor ontstaat een vloeibaar mengsel dat wordt afgewerkt met een polyurethaan laklaag als het is uitgehard. De toplaag is sterk en hard, maar wel gevoelig voor krasjes.

Bekijk meer blogs
Sluiten