Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Interieurtrends 2021

Natuurlijke texturen en warm hout
We zullen veel sterke texturen zien, zoals rustiek ogend hout waar we de nerf kunnen voelen en natuursteen. De imperfecties van authentieke natuurlijke materialen gaan we omarmen. We willen materialen met natuurlijke texturen zoals wol, linnen, hout en steen zien en voelen. Het tegenovergestelde van de schermen waar we tegenwoordig enorm veel naar kijken.

Grandmillennial stijl
Over ouderwetse ambachten gesproken. Het lijkt erop dat we op zoek zijn naar rust in de heropleving van traditionele stijlen. Net zoals vrouwelijke bloemenprints, gingham-prints, pofmouwen en ruches weer terug zijn op de catwalk, zo zijn (droog)bloemen, rieten en rotan meubels, antiek, franjes en behang weer te zien, dankzij een nieuwe trend die bekend staat als de Grandmillennial stijl.

Statement piece
In 2021 is het helemaal hot om een statement piece in jouw interieur te gebruiken. Een statement piece is een object in je kamer dat meteen opvalt. Dit kan een muur zijn, bijvoorbeeld omdat het in een opvallende muurkleur is geverfd of een opvallend behangetje heeft. Maar dit kan ook een mooie opvallende bank zijn in de woonkamer, een kunstwerk aan de muur, een mooie hanglamp, noem maar op. Het is een object waar mensen direct naar kijken en over praten.

Urban jungle
Een van de grootste trends op dit moment en die zich zeker voort gaat zetten in 2021 is de Urban Jungle trend. Groen is hot! Maak gebruik van veel verschillende planten, natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan vetplanten, hangplanten, verschillende potten, cactussen of een complete plantenwand. Groot en klein, mix en match, alles mag! Maak een combinatie van stoere interieuraccessoires en botanische prints en creëer zo je eigen Urban Jungle. Het zorgt niet alleen voor een heerlijke, frisse sfeer, het is ook nog eens erg gezond!

Trendkleuren 2021

Brave Ground

Elk jaar vertaalt Flexa besproken trends naar een toonaangevende kleur die impact heeft in interieurs van over heel de wereld. Voor 2021 is de kleur brave ground uitgeroepen tot kleur van het jaar. Een warme, natuurlijke neutrale kleur die zorgt voor sfeer en balans in elke kamer.
Brave ground is een veelzijdige aardetint die je heel eenvoudig kunt combineren met andere kleuren in je interieur.

Terracotta

In 2021 willen we kleur en warmte in de woonkamer en de kleur terracotta leent zich daar prima voor! Zowel de warmrode kleur als de lichtere terra kleur gaan we veel zien. Combineer met gebroken wit, grijzige kleuren of lichte aardetinten voor een mooi geheel.

Marineblauw

We gaan heel wat accessoires, banken en zelfs muren zien in donkerblauw. Het is wel een vrij donkere kleur, maar wanneer je deze combineert met warme beige tinten, mosterdgeel of licht terracotta zorgt het voor een warme sfeer in huis!

Grijs

We gaan zien dat grijs veel gebruikt gaat worden in het interieur. Grijs is natuurlijk een kleur van alle tijden, maar zekere een blijvertje voor 2021. Het maakt niet uit of het lichtgrijs is of donkergrijs, zolang je maar kiest voor warm grijs. Dit laat zich mooi combineren met hout en natuurlijke materialen.

Metallic

De metallic kleuren blijven nog een poosje helemaal hip. Combineer ze met bovenstaande kleuren voor de finishing touch!

Bekijk meer blogs
Sluiten