Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Salontafeltrends 2022

Bij het inrichten van de woonkamer mag een salontafel natuurlijk niet ontbreken. Dit meubelstuk is niet alleen één van de showpieces in jouw interieur, maar ook nog eens multifunctioneel. Tijdens een borrelavondje is het dé plek voor je hapjes en drankjes, maar ook in het dagelijks leven is een salontafel wel zo handig. Een echte must have dus!
In 2022 zal je voornamelijk salontafels zien die natuurlijk, duurzaam en minimalistisch zijn, met hier en daar organische vormen. Organische vormen waren in 2021 al razend populair en dat zal in 2022 zeker zo blijven!

Organische vormen

Een organischevorm wordt ook wel natuurlijke vorm genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterdruppels, kiezels en andere asymmetrische vormen. Wij vinden deze trend super leuk, mede omdat ze harde en strakke lijnen doorbreekt.

Meerdere salontafels/Set van 2 of 3

Meerdere bij elkaar passende salontafels zijn super hip en zeer praktisch in gebruik. Je kunt ze overal bijzetten, en plaatsen zoals jou het beste uitkomt. Varieer in hoogte en/of materiaal voor een speels effect. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de leuke bijzettafels van By-Boo en salontafel set Odeon uit onze Dtp-Home collectie.

Marmeren salontafels

Marmer is een gesteente dat gevormd is uit kalksteen. Het is afkomstig uit Griekenland, waar het ‘marmaros’ werd genoemd. Marmaros betekent ‘glazende steen’ Je kunt bijzonder goed variëren met deze natuursteen. Het is namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren, van zwart en grijs tot zelfs roze en wit. Op dit moment behoort marmer tot één van de meest populaire materialen voor het interieur. Marmer combineert met heel veel woonstijlen, van scandinavisch tot industrieel.

Natuurlijke materialen

We worden ons steeds meer bewust van de oorsprong van producten in ons huis, daarom zijn natuurlijke materialen in je interieur in opmars. Natuurlijke materialen, zoals rotan, bamboe, hout en sisal, zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Daarnaast zijn deze materialen ook nog eens een lust voor het oog en hartstikke populair. Ze brengen rust in je interieur en zijn tijdloos. Doorleefd eikenhout, gerecycled teakhout en suarhout met veel noesten en scheuren. Hoe natuurlijker de look, hoe beter!

Bekijk meer blogs
Sluiten