Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-
gedekverfd leder

AFGEDEKT LEDER

Gedekverfd leder, ook wel gepigmenteerd leder genoemd is de minst kwetsbare soort uit de nerfleders. Huiden die niet voldoen aan aniline of semi aniline kwaliteit worden voorzien van een verfcoating waarin eventueel nog een nerfcorrectie plaatsvindt. Oneffenheden in de huid verdwijnen waardoor ook het grootste deel van de natuurlijke tekening verloren gaat. Het is uitstekend bestand tegen vlekken en vervuiling en eenvoudig in onderhoud. Hier onder een opsomming van de soorten gedekverfd leder:

semi analine leder

SEMI ANILINE LEDER

Semi aniline leder is vergelijkbaar met vol-aniline leder maar heeft als tegenstelling dat het voorzien is van een dunne beschermlaag. Hierdoor is het beter bestand tegen vlekken en verkleuring. Het heeft nog steeds een groot deel van de natuurlijke tekening van de originele huid maar voelt iets steviger aan.

ANALINE LEDER

VOL ANILINE LEDER

Aniline leder ook wel vol aniline genoemd is de opperhuid in zijn meest zuivere vorm. Alle natuurlijke littekens zijn zichtbaar en de behandeling is minimaal, cosmetische correcties op dit type leer zijn niet mogelijk. Voor dit type leder komen dan ook alleen de beste huiden in aanmerking. Het leder wordt gekleurd in een bad en er worden verder geen coatings aangebracht. Dit resulteert is een leersoort met een prachtige natuurlijke uitstraling waarvan geen twee huiden hetzelfde zijn. U koopt dan ook een exclusief item dat zijn eigen verhaal verteld.

microleder

MICRO LEDER

Microleder bestaat uit schaafsel van echt leder. Dit wordt samen geperst met lijm waardoor er een lederen basis ontstaat. Op deze basis wordt een microvezel gelijmd wat meestal bestaat uit katoenen vezels.

Sluiten