Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-
ACRYL

ACRYL

Acryl (PC) is een kunstvezel die zacht aanvoelt. Acryl is erg isolerend en voelt warm aan, en isoleert zelfs beter dan wol. Ook acryl kan goed tegen zonlicht. Acryl is een sterke vezel, losse vezels/pluisjes laten niet snel los. Deze losse vezels kunnen zich snel ophopen tot bolletjes op de stof, wat pilling genoemd wordt. Pilling is makkelijk te verwijderen met een scheerapparaatje voor stoffen. Net als ander kunstvezels is acryl goed te reinigen. Acryl is warm, zacht en kleurvast, maar pilt snel.

KATOEN

KATOEN

Katoen (CO), is een natuurlijke en zeer vriendelijke stof. Het is een natuurlijke vezel die goed ademt en goed absorbeert waardoor het niet snel zweet. Zoals veel natuurlijke vezels is katoen gevoelig voor licht en is het kreukgevoelig. Omdat katoen vocht snel opneemt is het lastig schoon te maken.

LINNEN

LINNEN

Linnen (LI), soms ook wel vlas genoemd, is een natuurlijke vezel gemaakt van de stengels van vlas. Linnen is erg luchtig en ademt goed, ook voelt het zacht en comfortabel aan waardoor het vriendelijk aanvoelt. Linnen kreukelt snel, waardoor het er snel uitnodigend en vriendelijk uitziet. Soms worden synthetische vezels toe gevoegd om te erge kreuken tegen te gaan. Net als acryl is het een sterke vezel waardoor vezels/pluisjes niet snel los laten, welke zich kunnen gaan ophopen tot pilling. Gelukkig is pilling gemakkelijk te verwijder met een scheerapparaatje voor stoffen. Helaas is linnen zoals de meeste natuurlijke stoffen gevoelig voor vlekken en verkleuring.

MICROVEZEL

MICROVEZEL

Microvezel stoffen wordt gemaakt van hele dunne kunstvezels. Vaak laten deze stoffen (bijna) geen vocht door. Doordat vloeistoffen erop blijven liggen zijn ze makkelijker te reinigen dan andere stoffen.

POLYAMIDE

POLYAMIDE

Polyamide (PA), is bekend van nylon, het is een sterke kunstvezel die niet kreukt en zijn vorm goed houdt. Ook polyamide is goed te reinigen. Polyamide voelt snel statisch aan waardoor hij soms minder vriendelijk aan kan voelen. In tegenstelling tot polyester is polyamide wel gevoelig voor licht.

POLYESTER

POLYESTER

Polyester (PES/PL) is de meest gebruikte kunstvezel. Zoals de meeste kunstvezels is polyester goed te reinigen. Ook kan polyester redelijk goed tegen zonlicht en kreukt het bijna niet. Polyester kan wat statisch en minder vriendelijk aanvoelen dan bijvoorbeeld katoen.

POLYPROPYLEEN

POLYPROPYLEEN

Polypropyleen (PP) is een kunstvezel die weinig vocht opneemt. Hierdoor is de stof van meubels of meubelaccessoires van polypropyleen goed te reinigen.

POLYURETHAAN

POLYURETHAAN

Polyurethaan (PU) is een goed reinigbare kunstvezel. Het wordt vaak gebruikt als een dun bovenlaagje bij kunstleder. Dit zorgt ervoor dat de stof erg slijtvast wordt en makkelijk te reinigen is, omdat er niets intrekt. Het nadeel hiervan is wel dat het niet ademt en dus snel gaat zweten.

VISCOSE

VISCOSE

Viscose (VI), is een kunstvezel die gemaakt wordt van een natuurlijke grondstof. Viscose is een vriendelijke stof die zacht en soepel aanvoelt. Viscose kan niet goed tegen vocht, is kreukgevoelig en kan het niet goed tegen licht.

WOL

WOL

Wol (WO/WV) wordt gemaakt van schapenhaar. Wol isoleert goed en voelt daardoor warm aan. Desondanks wordt het soms als kriebelig ervaren worden, en hebben sommige mensen allergische reacties bij wol. Omdat wol wolvet bevat, wordt het vuil minder snel opgenomen. Wol moet voorzichtig worden schoongemaakt, omdat het anders kan gaan vervilten.

Sluiten