Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-
plooivorming stof

PLOOIVORMING STOF

Plooien in de stoffering is op zich niet erg en ontstaat in vrijwel elk modern gestoffeerd bankstel. Enige plooivorming is dan ook geen klacht naar uw leverancier toe, omdat het met een modern gestoffeerde bank, bijna onoverkomelijk is. U moet echter wel oppassen wanneer de plooivorming te erg wordt.

Plooivorming is te erg wanneer je het leder of stof kunt oppakken en dubbel kunt neerleggen. Wanneer er meer dan drie centimeter ruimte in de dubbel neergelegde plooi zit, is de plooivorming te veel. Dit kan worden opgelost door de stoffering in te nemen, de zitting op te vullen of de trekstroken aan te laten spannen. Net als een auto onderhoud nodig heeft, zo heeft een bankstel onderhoud nodig. Dit kan door een service dienst bij u thuis worden gedaan.

Enige ruimte in de stoffering is niet erg en voorkomt dat er teveel spanning op de stiknaden komt te staan, die anders zouden kunnen knappen.

pilling

PILLEN

Wat je ziet zijn pluisjes of bolletjes van in elkaar gedraaide vezels.Soms zie je dit verschijnsel al erg snel na ingebruikname van nieuwe meubels. Factoren die het pillen negatief beïnvloeden zijn huisdieren die op de bank mogen en een te droge luchtvochtigheid. In de meeste gevallen ontstaat het pillen van de stof door het oprollen van losse vezels tot kleine bolletjes vezels. Deze losse vezels zijn tijdens het productieproces van de stof tussen het weefsel terecht gekomen en komen door gebruik van de meubels los. Door het schuiven en schuren van bijvoorbeeld spijkerbroeken op de bank, worden de losse vezels en pluisjes tot bolletjes gevormd die op de stof vast blijven zitten.

Stofzuig regelmatig de bank met een speciaal mondstuk voor stof.

Een te lage luchtvochtigheid zorgt voor statische elektriciteit waardoor stof, pluisjes en losse vezels zullen toenemen en dit pilling veroorzaakt. Het pillen van de stof is makkelijk op te lossen met een pilling tondeuse. Hiermee scheer je de opgerolde stofvezels eenvoudig van de stof af. Wacht niet tot de bank helemaal onder zit want in dat geval ben je een hele tijd bezig.

plooi leder

PLOOIVORMING LEDER

Bij plooivorming in een leder bankstel speelt nog een andere oorzaak mee dan de reeds bij plooivorming stof genoemde oorzaken hier op deze pagina. In leer kunnen zogenaamde zit spiegels ontstaan, dus bij het deel waar je vaak zit. Daar rekt het leder en het omliggende leder rekt niet. Dit kun je helaas niet voorkomen maar is een product gebonden eigenschap.

werking hout

Werken van houten meubels

Hout is een natuurproduct dat kan krimpen en uitzetten. Dit is het gevolg van een wisselend vochtgehalte. Dit noemen we het werken van hout. Hoe vochtiger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat zwellen (uitzetten). Hoe droger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat scheuren (krimpen). Het werken van hout kan ontstaan bij alle houtproducten die geheel of gedeeltelijk uit massief hout zijn vervaardigd. Deze natuurlijke werking van hout hoort bij een massief houten product en is geen klacht die verholpen kan worden. Je kunt de werking van hout wel minimaliseren door te zorgen voor een goede luchtvochtigheid. Het is essentieel dat het vochtgehalte van je meubel in balans blijft. Zolang de relatieve luchtvochtigheid thuis tussen de 50-60% blijft, wordt het krimpen en zwellen binnen de perken gehouden en is sprake van een normale werking van het hout.

echt leder- Korver living

Voorbeelden van de verschillende leer soorten

KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINK OM VOORBEELDEN DE VERSCHILLENDE LEDER SOORTEN TE BEKIJKEN

Sluiten