Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

DE 6 tips om uw perfecte eethoek te kiezen

Steeds meer tijd brengen we aan de eettafel door. We zitten er te chillen met familie en vrienden, te werken of samen met vrienden en familie te eten. Ook natafelen is wat we steeds vaker doen, met de nodige hapjes en wijn/ bier. Het is de plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht natuurlijk moet de eethoek ook nog mooi tonen ! De stylisten van Korver living geven je tips om tot de perfecte eethoek te komen !

DE trend van nu is overduidelijk de industriële en landelijke interieurstijl. In deze blog zoom ik in op de eettafel in deze industriele stijl, maar vergeet ook de landelijke eettafel niet. Vraag: welke afmetingen passen het mooist in jouw kamer ? Hoe kun je een INDUSTRIELE of LANDELIJKE tafel combineren met andere stijlen ? Wil je een eiken houten tafel of toch liever teak of mango ? Misschien dat ik hier een antwoord op kan geven.

united eettafel-oud-teak-zijkant-Korverliving

Welke afmeting past jou ?

Weet jij al hoe hoog je tafel moet zijn ? De meest voorkomende hoogte van een eetkamertafel is tussen de 77 en 80 centimeter. Eigenlijk zijn dit de standaard maten. Welke tafel en op welke maat je de tafel besteld of laat maken: vraag hier gerust naar! Hou ook rekening met de hoogt van de onderkant van het blad of de zgn. regel die onder het blad zit. Heb je bv armstoelen, dan moeten deze er onder passen om ze helemaal aan te kunnen schuiven! Meet, in dit geval de hoogte van armen van je stoelen op en hou hier rekening mee met het aanschaffen van een nieuwe tafel. Heb je geen stoelen en ben je op zoek: zeker wanneer je armstoelen wilt gaan aanschaffen is dit wel iets om rekening mee te houden.

Tip 1: meet de hoogte van de armleuningen van je eetkamerstoelen ( of de stoelen die je wilt gaan aanschaffen), en houd hier rekening mee vwb. de tafel. Zo voorkom je onaangename verassingen, wanneer je de meubels geleverd krijgt. Onze verkopers zullen je er altijd op wijzen bij aankoop.

Welke maat tafel dat je het beste kunt aanschaffen hangt af van de ruimte, waar je de tafel in wilt plaatsen. Maar ook het gewenste aantal stoelen om de tafel en je verdere wensen zijn belangrijk. Heb je een mooie lange woonkamer, dan is een lange tafel wellicht iets voor jou. Bij een vierkante ruimte zou bv. een ronde tafel vaak de beste optie zijn. Bekijk HIER een greep uit de eettafels van Korver living.

Tip 2: Hoeveel ruimte is er tussen de tafelpoten. Wij vinden dat je bij een tafelblad van bv. 220 cm. met voldoende ruimte tussen de poten of evt. een spin poot kun je normaal gesproken 6 stoelen kwijt. Als het blad minder dan 200 cm. is, waardoor de poten niet ver genoeg naar buiten geplaatst kunnen worden past dit bijna nooit.

Tip 3: Als je niet veel ruimte rondom de eethoek hebt, is het misschien verstandig om geen armstoelen aan te schaffen. Je stapt namelijk makkelijker in en uit een stoel zonder leuning. Zeker als je met drie mensen op een rij zit is het handig dat je de stoel ver genoeg naar achteren kunt schuiven! Klik HIER voor een greep uit onze eet stoelen.

beam-dining-table-Korverliving

De ronde eetkamertafel zie je weer steeds vaker in de woonwinkels. Een ronde tafel is erg gezellig, omdat iedereen in een kring in contact is met elkaar. Gezellig een spelletje of eten met vrienden; een ronde tafel geeft veel gezelligheid. Een mooie lamp er boven en je hebt gegarandeerd gezellige avonden. Een ronde tafel staat vaak los in de kamer en dat geeft, afhankelijk van welke hanglamp je er boven hangt, een ruimtelijk gevoel. Hou wel altijd rekening met de afmeting die er past.

Tip 4: Houd niet alleen rekening met het aantal mensen ( dus stoelen) die om de tafel moeten kunnen zitten, maar houd ook rekening met bv. de ruimte die je nodig hebt voor borden, schalen of pannen die er dan op de tafel moeten passen. Past alles dan nog ?

Voordelen van een ronde tafel:

- Kan vaak makkelijker in een kleine ruimte.
- Je hebt meer contact met elkaar, omdat je rond de tafel zit.

Nadelen van een ronde tafel:

- Kan ( kan altijd, maar is niet praktisch of mooi) eigenlijk niet tegen de muur worden gezet.

ronde-tafel-stoel-condor-korverliving-blog

Ook zien we steeds meer ovale tafels. Eigenlijk geldt voor een ovale tafel bijna hetzelfde als voor een ronde tafel, vooral als het gaat om gezelligheid. Ook bij een ovale tafel zit je rond de tafel en kan je iedereen goed aankijken. Ook de ovale tafel wordt vaak vrij in de ruimte geplaatst.

Voordelen van een ovale tafel:

- Je hebt meer contact met elkaar, omdat je rond de tafel zit.
- Kunt spelen met de hoeveelheid stoelen.
- Geen scherpe hoeken en dus veilig(er) met kinderen!

Nadelen van een ronde tafel:

- Kan ( kan altijd, maar is niet praktisch of mooi) eigenlijk niet tegen de muur worden gezet.

massief-industriele-tafel-ovaal-korverliving-blog

Een rechthoekige tafel is de meest gebruikte vorm.Dat is natuurlijk niet voor niets. Een rechthoekige tafel kan je op veel manieren gebruiken in je interieur. Zo kan je de tafel tegen de muur plaatsten of los in de kamer. Met een rechthoekige tafel kan je zelf bepalen hoe je hem wilt plaatsen. Je moet alleen de goede afmeting voor je kamer uitzoeken. Doordat het aanbod in rechthoekige tafels veel groter is, dan bv. ronde of ovale tafels, is het ook makkelijker om een tafel, helemaal naar jouw zin te vinden. Klik HIER voor een overzicht van eettafels

Voordelen van een rechthoekige tafel:

- Meer praktische ruimte, waardoor de tafel vaak makkelijker te plaatsen is en er meer mensen kunnen aan zitten..
- Kan tegen de muur aan worden gezet of in de vrije ruimte: meer keuze !!.

Nadelen van een rechthoekige tafel:

- misschien alleen, dat je deze vorm tafel veel tegen komt..

Tip 5: Als je twijfelt over hoe groot de tafel moet zijn? Plak het eens uit met schilderstape of leg kranten op de grond in de gewenste maat. Je zult snel zien of die 300 cm tafel wel of niet past.

tafel-united-zijzicht-uniek-Korverliving

Welke stoel kies ik voor mijn eethoek ?

Bij een industriële of landelijke tafel kunnen verschillende soorten stoelen worden gekozen . Zo heb je bijvoorbeeld eetkamer stoelen in stof of leder, met arm of zonder, met metaal of met houten poten. Mooi bij een industriele tafel zijn stoelen met ijzeren frame gecombineerd met zware/ stoere materialen als leder en metaal, en een onafgewerkte uitstraling. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een metalen frame, die is opgeschuurd of zwart gespoten. Zo kiezen, op dit moment, klanten ook vaak voor lederen stoelen op wielen rond een mooie robuuste teakhouten of eiken tafel met een geleefde uitstraling. Wat strakkere, moderne stoelen passen ook vaan goed bij een robuuste, oud eiken of teakhouten "leef " tafel Klik HIER voor een greep uit onze eet stoelen.

Tip 6: Ga bij het kiezen van je eettafel helemaal af op je eigen smaak en gevoel. Dit is net zo belangrijk als alle praktische tips die in deze blog gegeven zijn. Neem de tips wel mee, puur voor de praktische kant, want mooi moet vaak strijden met praktisch in je keuze. Veel succes !!

eetkamerstoelen_apeldoorn_zoeterwoude_haveco_Korverliving-blog
Bekijk meer blogs
Sluiten