Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Nog meer tips voor een industrieel interieur!

Tegenwoordig zijn industriële interieurs het helemaal! Deze stijl is ontstaan uit de architectuur van fabrieken uit de 19e en 20e eeuw. Functionaliteit staat voorop en minimalisme is het kernwoord. Hierdoor ontstaat veel rust in het interieur.
Wil jij thuis ook een industriële look creëren?

Hier wat tips!

1. Maak EEN MOODBOARD
Start met het samenstellen van een moodboard. Op internet kun je veel inspiratie opdoen. Zoek interieurs waar jij je goed bij voelt en die je aanspreken. Verzamel foto's, zoek materialen, kleuren en accessoires en je hebt een goede basis om van start te gaan met de inrichting.

2. KIES RUWE MATERIALEN
Bij een industrieel interieur mag de totale afwerking grof en stoer zijn. Je kunt elementen zoals bijvoorbeeld draagbalken en leidingen gerust bloot laten liggen. Bakstenen muren hoeven niet perse bedekt te worden. Dit scheelt een hoop geld, tijd en energie. Zelfs de vloer mag ruwer zijn: beton is een goed voorbeeld waarmee je het gewenste resultaat kunt bereiken.

3. STEEK IN HET MEUBILAIR ZO WEINIG MOGELIJK DETAIL
"Less is more" geldt hier als nergens anders. Houd het sober en stoer. Om te voorkomen dat het interieur kil overkomt gebruik je warme kleuren zoals cognac of olijfgroen en werk je met veel verschillende materialen (bv plaids van bont, wollen kussens, linnen stoffen ect)

4. KIES VOOR SOBERE KLEUREN BIJ HET SCHILDERWERK
Hou het voor de kleuren bij neutrale kleuren: grijs, zwart of wit. Dit kan heel strak overkomen. Lijkt het jou toch wat te eenzijdig? Dan kun je bijvoorbeeld één muur in een afwijkende kleur schilderen en een aantal elementen in je interieur in deze kleur terug laten komen: accessoires, karpetten of een enkel meubelstuk.

5. LAAT KABELS EN LEIDINGEN GEWOON BLOOT LIGGEN
Wij hebben de neiging om buizen, leidingen en kabels weg te stoppen. Dit is in een industriële woonkamer niet nodig. Laat deze voorzieningen gewoon onafgewerkt. Het zijn ruwe eyecatchers die er voor zorgen dat het er stoer uitziet.

6. MET GROTE OBJECTEN DENK JE GROOTS
Je hebt heel wat meubelen en accessoires nodig om sfeer in de ruimte te brengen. Oude voorwerpen die je vindt in tweedehandszaken of rommelmarkten komen hiervoor zeker ook in aanmerking. Het leuke hieraan is dat je geleidelijk aan de ruimte gaat inrichten. Het hoeft niet allemaal in één keer. Ga hiervoor niet hals over kop op zoek, maar laat je gewoon inspireren door wat jij leuk vindt. Grote ruwe houten kisten, oude ijzeren staande lampen, grote stoere hanglampen, oude teakhouten schalen, het zijn enkele voorbeelden om jouw industriële lookkracht bij te zetten. Ook grootbladige planten doen het goed in dergelijk interieur: integreer ze zeker in je ruimte want ze brengen meteen sfeer.

Boomstamtafel in massief teakhout 280x100 cm.

Bekijk meer blogs
Sluiten