Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Een nieuwe Haveco bank kopen: waar moet ik op letten?

Waar moet je op letten als je een nieuwe Haveco bank koopt? Met de opkomst van het op-maat-shoppen, waarbij klanten hun meubelstukken vaak eindeloos kunnen aanpassen naar hun eigen wensen, is de zoektocht naar een nieuwe bank weliswaar leuker, maar ook moeilijker geworden. We proberen hieronder een klein overzicht te geven van aandachtspunten en handige tips die het uitzoeken van een droombank nóg wat makkelijker te maken.

Frankfurt Ottomane

Hoe gebruik ik mijn Haveco bank?

Dit is natuurlijk veruit de belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen voordat u op zoek gaat naar een nieuwe bank. Wat ons als "banken verkopers" opvalt is dat veel mensen hun bank uitkiezen op basis van een plaatje. Dit terwijl andere zaken als comfort, onderhouds- en gebruiksgemak minstens net zo belangrijk zijn. Comfort is voor iedereen anders: de ene persoon zit graag op een bank met een diepe zitting, de ander wil het liefst een lage rug en er zijn ook mensen die het liefst liggen op de bank. U kunt er maar op één manier achter komen of een bepaalde bank voor u comfortabel is: door hem uit te proberen op eenzelfde manier zoals u hem thuis zou gebruiken.

Royal 01-longchair-haveco-Korverliving

Welk formaat Haveco bank wil ik in mijn (woon)kamer?

Het is belangrijker om vooraf goed na te denken over het gewenste formaat van uw nieuwe bank. Over het algemeen lijkt een bank in de ogen van onze klanten kleiner als deze in onze winkel staat opgesteld, dan wanneer de bank daadwerkelijk bij de klant in de (woon)kamer staat. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed nadenkt over het formaat van de bank en deze niet "op de gok" uitkiest.
Ook de afmetingen van de zittingen en bijbehorende opties zijn erg belangrijk. Om te bepalen of de hoogte van de zitting geschikt is voor u kunt u rechtop op de bank gaan zitten, wanneer uw voeten de grond niet raken is de zitting te hoog. Voor de aanwezigheid/afwezigheid van armleuningen en de eventuele hoogte hiervan zijn geen "vaste regels". Wel is het zo dat je comfortabeler kunt liggen op lage, ronde armleuningen. Ook hiervoor geldt dat je pas echt merkt of een specifieke bank geschikt voor u is door hem uit te proberen.

Geneve-bank-Haveco-Korverliving

Welke kleur Haveco bank is geschikt voor mij?

Ook de kleur van de bank is iets om over na te denken. Omdat banken vaak relatief lang meegaan is het belangrijk een kleur te zoeken waar u echt van houdt en veelal juist niet een kleur die toevallig net "in" is. Om toch seizoensgebonden modekleuren in uw interieur te kunnen verwerken kunt u bijvoorbeeld handig gebruik maken van bijpassende kussens of fauteuils. Ook zijn er nog wat praktische redenen. Zo zal je op een witte bank sneller vlekken en dergelijke zien dan op een donkere bank. Het nadeel van een een té donkere kleur is echter weer dat de bank -wanneer deze staat opgesteld in een relatief kleine kamer- vaak erg aanwezig is in uw kamer en "zwaar" oogt. Vaak zien wij klanten met een relatief kleine kamer dan ook kiezen voor een tussen-optie. Indien u zelf nog twijfelt over de voor u geschikte kleur van de bank voorziet ons verkooppersoneel u uiteraard graag van handige tips en adviezen.

Daisy-hoek-Haveco-Korverliving

Stof of leer, welk materiaal is voor mij het meest geschikt?

Het is voor ons één van de vaakst terugkomende vragen: "welk materiaal is voor mij het meest geschikt?". Stoffen banken zijn relatief makkelijk in onderhoud, eens in een zoveel tijd stofzuigen is vaak al voldoende. Leren banken hebben vaak een meer elegante, luxe uitstraling, maar hebben ook net iets meer onderhoud nodig dan een stoffen bankstel. Hierin bestaan echter ook verschillen tussen de verschillen stof- en ledersoorten. Vanwege de vele mogelijkheden die de meeste Haveco banken bieden is het bijna onmogelijk deze hier overzichtelijk in kaart te brengen. Wij raden u daarom aan om u door ons verkooppersoneel te laten voorlichten over de verschillende stof- en lederopties die uw droombank te bieden heeft. Zo kunt u uiteindelijk als goed geïnformeerde klant zelf de voor- en nadelen van de verschillende stof- en ledersoorten tegen elkaar afwegen.

Carlton-hoek-haveco-Korverliving

Tot slot!

Wij hopen u hiermee te hebben voorzien van een aantal handige "handvaten" waarmee u doelgerichter op zoek kunt gaan naar uw nieuwe droombank.

Tot slot is het handig om te vermelden dat, vanwege de vele keuzemogelijkheden en opties die elke Haveco bank te bieden heeft, u deze niet rechtstreeks via onze webshop bestellen. Informatie en bijbehorende vanaf prijzen van de standaarduitvoeringen van de bank zijn uiteraard wel in onze webshop te vinden: bekijk HIER de HAVECO banken en ook EETKAMERSTOELEN.

Wij nodigen u echter graag uit om alle opties in onze winkel te komen bekijken! Onze verkoopsters laten u graag alle opties van de hierboven genoemde bank zien om zo uw droombank samen te kunnen stellen. Indien u deze zelf al samengesteld heeft behoort een bestelling of offerte-aanvraag via de webshop, per e-mail of telefonisch contact uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Bekijk meer blogs
Sluiten