Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Potenza: duurzaam, gerecycled en o zo mooi..........

De laatste jaren zie je, gelukkig, een groeiende gebruik van gerecycled teakhout bij het maken van meubels . Gerecycled teakhout heeft een andere look dan nieuw plantage teakhout. Bij gerecycled teakhout zie je bijvoorbeeld veel meer karakter en structuur terug, en het heeft een veel meer doorleefde look. Deze look is juist ook zo mooi gelukt bij de meubels uit de nieuwe Potenza serie .

tower-living--eettafel-potenza-240-x-100cm-Korver living

Het hout wordt terug gewonnen uit verschillende bronnen. Bijvoorbeeld uit oude treinbielzen, huizen, meubelen etc. Het hout dat gebruikt wordt voor de meubelen uit de Potenza lijn komt uit Indonesië. Doordat dit hout gebruikt wordt is het ook goed voor de lokale bevolking die op hun beurt dit "oude " hout kunnen verkopen. Daarnaast is het eigenlijk niet meer van deze tijd om zeer mooi en goed hout weg te gooien of bv te verbranden.

tower-living--bijzettafel-potenza-60-x-60cm-Korver living

Hoe gaat het fabriceren van meubels met gerecycled teakhout nu eigenlijk in zijn werk ?

De gerecyclede stukken hout worden zorgvuldig geselecteerd op lengte, dikte en breedte per meubel en vervolgens verwerkt in het meubel. Men zorgt ervoor, door zorgvuldig dit teakhout uit te zoeken, dat er zo min mogelijk verlijmd hoeft te worden zodat de stukken een geheel vormen. Om dit uiterlijk mooi te accentueren gebruikt de fabrikant metalen poten die in een vintage kleur worden afgelakt.

tower-living-detail-korver-living

Soms worden voor de meubelen opvulstukjes gebruikt om een grote plank te maken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als ergens een dode knoest, een spijker of schroef zat, of als een stukje hout kwalitatief niet meer goed genoeg was. Het opvullen gebeurt dan met een stevige houtlijm waardoor deze plekken geen zwak punt kunnen worden in het meubel.Door het opvullen van deze plekken ontstaat er juist een mooi uiterlijk aan dit teakhout, wat het meubel een uniek eigen karakter geeft. Daarnaast geven de ontwerpers van de potenza meubels ieder meubel een eigen look door het aan brengen van een white/ black wash.

tower-living--dressoir-potenza-206cm-Korver living

Kan het gerecyclede hout gaan werken ?

Wanneer welk echt houten meubel dan ook meubel wordt blootgesteld aan zonlicht, droogte of vocht kan het hout een beetje gaan werken en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Het verkort niet de levensduur maar zorgt wel voor een stoer en robuust karakter van het meubel. Eventuele scheurtjes hoeft u dan ook niet op te vullen, het meubel blijft net zo sterk als wanneer u hem kocht!

tower-living--tv-meubel-potenza-156cm-Korver living
Bekijk meer blogs
Sluiten