Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

De eetkamerbank is populair!!

Trends
Eén van de grootste trends qua eetkamerinrichting is het kopen van een eetbank. Een eetkamerbank met hoek geldt als een van populairste soorten eetbanken die momenteel verkocht worden. Maar ook de eetkamerbank die je eventueel tegen de muur kan plaatsen is heel populair. Eetbanken hebben iets knus! Toch is het kopen van dé perfecte eetbank nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet namelijk een aantal zaken goed in de gaten houden.

Waar let ik op bij het kopen van een eetbank?

Een eetbank kopen is erg leuk, maar als je kiest voor een eetkamerbank met te weinig zitplekken, dan tempert dat natuurlijk de feestvreugde. Er moet voldoende ruimte per persoon zijn voor een gezellige maaltijd of een gezelschapsspel. Zorg dat er voldoende tussenruimte is voor iedereen, zodat je niet hutjemutje op elkaar hoeft te zitten. Houd rekening met het indraaien van je knieën onder de tafel. Kijk goed welke afmeting van de eetbank het meest geschikt is. Beschikt jouw eettafel over poten aan de buitenzijde? Zorg dan dat je bank hier goed binnen valt. De bestaande ruimte en de omvang van je eettafel zijn belangrijk bij de keuze voor dé perfecte eetbank!

blog apeldoorn

De losse eetkamerbank

Een eetkamerbank die tegen de muur staat, is niet alleen heel mooi in een interieur, het is ook erg praktisch. Het grootste voordeel van een bank ten opzichte van stoelen is dat je aan één kant van de tafel minder ruimte nodig hebt. Je hoeft namelijk niet zoals bij eetkamerstoelen rekening te houden met het achteruitschuiven. Bij stoelen heb je ongeveer een meter nodig om de stoel naar achteren te schuiven en er langs te kunnen lopen. Bij een vast element als een eetkamerbank is 50 cm voldoende. Dit kan qua ruimtelijkheid én praktisch gezien een enorm verschil maken.

blog bloom

De eetkamerbank met hoek

Door een hoekbank bij je eettafel te plaatsen, ontstaat in mum van tijd een gezellige eethoek. Bovendien biedt een hoekbank aan de eettafel een goede uitkomst om de ruimte in bijvoorbeeld jouw woonkeuken optimaal te benutten. Door een hoekbank aan de eettafel te plaatsen, creëer je dus een volwaardige eethoek die niet langer alleen is bestemd voor een snelle boterham of een kop koffie. Je kunt de hoekbank plaatsen tegen een muur, maar ook los plaatsen om een afscheiding voor de eethoek te creëren. Combineer de hoekopstelling met extra stoelen op de kopse kant. Zo heb je nog meer ruimte om urenlang te borrelen!

blog hoekbank haveco
Bekijk meer blogs
Sluiten