Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Meest gespotte interieurtrends 2020

Acht belangrijkste woontrends volgens de internationale meubelbeurs in Keulen.

Hoe we leven is belangrijk voor ons. Steeds meer mensen zien de noodzaak en vinden het belangrijk te kijken hoe ze duurzamer kunnen leven en wonen, waar en met wie ze willen gaan wonen. Ook vinden ze het belangrijk hoe hun appartement eruit moet zien zodat ze zich daar thuis kunnen voelen, en wat de inrichting van hun huis over hen zegt. De internationale interieurbeurs imm cologne is een spiegelbeeld van de huidige interieurtrends en toont de creativiteit en inventiviteit van meubelmakers.

Meer natuurlijk leven
Steeds meer mensen wagen een poging om hun consumenten gedrag te veranderen om een ​​trendomslag in de richting van een duurzame samenleving op gang te brengen. Beslissingen van consumenten over zaken als mobiliteit, mobiele telefoon of voeding, maar ook beslissingen over de aanschaf van meubels, worden in toenemende mate bepaald door de wens om klimaatneutraal te leven.

Groener leven
We willen steeds meer dicht bij de natuur staan: er worden geen nieuwe appartementen gebouwd zonder balkons; er is veel vraag naar appartementen en huizen met toegang tot tuinen of patio's, vooral in stedelijke gebieden. Deze raakpunten met de natuur worden nu ook een integraal onderdeel van onze huizen, met, bijvoorbeeld patio's die de rol van tweede woonkamer vervullen.

Slimmer leven
Kunnen we een app gebruiken om kruiden te kweken? Kunnen computers planten voeden om de luchtkwaliteit te verbeteren? Heeft het klimaat invloed op de bouwdiensten? Schakelt een slim controlesysteem de lichten en het koffiezetapparaat aan wanneer je 's- morgens wakker wordt of wanneer je thuiskomt ? Slimme applicaties worden steeds diverser, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker en deze kunnen ook steeds nauwkeuriger worden aangepast aan je specifieke behoeften.

Efficiënter leven
Stijgende huren en kleinere huizen zullen de vraag naar ruimtebesparend meubilair blijven stimuleren. De eerste golf van de trend gericht op netheid en afstand nemen van esthetiek heeft ons al bereikt vanuit de VS en Azië. Minder consumeren en ons beperken tot de essentiële dingen in het leven zijn strategieën om orde in huis te creëren.

Meer comfortabel leven
Wij zijn het waard! Comfort wordt in hoofdletters geschreven in elk huis (hoe klein het huis ook is), vooral in de slaapkamer. Er wordt echter ook meer aandacht gegeven aan de badkamer en bijvoorbeeld zitmeubels. Comfort omvat ook verschillende normen voor installatietechnieken; trefwoorden hier zijn de verwarmde relaxstoel, verwarmde of gekoelde ruimtes.

Leven zonder grenzen
De levensbehoeften veranderen momenteel vrij snel. Eenpersoons appartementen met een schaars aanbod van ruimte en een levensstijl die ook op zoek is naar zo min mogelijk beperkingen als het gaat om meubels, versterken de trend naar wat grotere eenkamerappartementen met een loft gevoel. Deze worden indien nodig aangevuld met een werkkamer of slaapkamer.

Kleurrijk leven
Onder de kleurentrends in interieurontwerpen van 2020, is de kleur bruin zeer aanwezig , omdat het zowel neutraal als op een trendsettende manier kan worden gebruikt. Over het algemeen zijn bruine tinten verantwoordelijk voor gezelligheid en zijn daarom momenteel erg populair.

Decoratief wonen
Meubels, verlichting en decoratieve elementen hoeven elkaar niet tegen te spreken. Elke lamp en ieder meubel is tegelijkertijd een decoratief element. Daarom hebben afzonderlijke, unieke producten de voorkeur boven een zogenaamde showroominrichting, bestaande uit meubels uit een bepaalde collectie.

Bekijk meer blogs
Sluiten