Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

Meubels gemaakt van old barn wood.

Barnwood – oud hout met een verhaal

Barnwood is hout met een verhaal, hout dat door weer en wind is getekend. De tijd heeft haar sporen in het hout nagelaten. Het hout, meestal eiken, pine en hemlock dat gebruikt werd voor het bekleden van barns (schuren) was vaak al enorm oud voordat het gekapt werd. Als je daarbij op telt, dat het ook nog eens vaak 100 tot 200 jaar dienst heeft gedaan op een barn, kun je je voor stellen dat dit zeer duurzaam hout is. Ook al, omdat er geen bomen hoeven te worden gekapt, zoals bij de meeste andere houtsoorten. Dit hout is enorm hard en is na al die jaren nog enorm goed in conditie. Doordat het hout al veel te verduren heeft gehad heeft het een uniek karakter en een robuuste uitstraling. Hierdoor is het hout ook nagenoeg perfect voor meubels met een geleefd uiterlijk, omdat geen twee planken hetzelfde zijn en zo zijn dus ook alle meubels waaraan dit hout wordt gebruikt uniek.

De naam barnwood is dus een verzamelnaam voor alle hout afkomstig van eeuwenoude schuren (Barns) vanuit de gehele wereld. Wij kopen regelmatig meubels waarin dit hout is verwerkt. Het hout is ook voor vele andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan wand- en gevelbekleding. Wij beperken ons tot barnwood verwerkt in meubels.

trein-india-korverliving

Je zou het misschien niet denken, maar India heeft het drukste spoorwegen netwerk van de wereld. Dagelijks rijden er duizenden treinen over het spoor die miljoenen reizigers vervoeren. Onder deze rails is gebruikt gemaakt van enorme houten balken. Deze balken zijn niet behandeld met chemische middelen zoals vaak wel is gedaan bij het ons meer bekende hout uit Europa.

Weet u trouwens dat India een land is met meer dan achtenzestigduizend kilometer spoorwegen. Heel veel houten balken dus !!
Deze oude eiken spoorbielzen worden vaak verzaagd tot bruikbare planken.De planken zijn zeer geschikt voor unieke meubels zoals bijvoorbeeld een unieke tafel of kast.

old-barnwood-table-round-korverliving
Bekijk meer blogs
Sluiten