Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

DTP HOME en MUSTLIVING gerecycled teakhout

old wood - new life

Het verhaal begint, normaal gesproken bij het maken van meubels, met een boom, de duurzame tectone grands boom uit oost java om precies te zijn. De boom wordt gekapt, en het hout wordt gebracht naar een houtwerkplaats, waar het in balken en planken wordt gezaagd. Klaar voor productie. Bij DTP Home gaat het net iets anders. Zij zien de potentie van prachtig verouderd hout en gebruiken juist het bestaande teakhout, wat al een lang verhaal met zich mee draagt.

DTP Home heeft een ijverig team dat de fabrikant dit oude teakhout bezorgt. Hout dat bijvoorbeeld ooit de basis van een huis is geweest, nog gevuld met spijkers, scheuren, gaten en afgebladderde verf, wordt nu de basis van nieuwe meubelen. De meeste mensen zien de schoonheid in eerste instantie niet, maar na het grondig reinigen blijft er prachtig hout met karakter over. Het teakhout komt weer tot leven en er worden prachtige, nieuwe meubels van gemaakt.

Door het recyclen van dat oude teakhout ,is geen enkel meubel hetzelfde, en weet u zeker, dat u een uniek exemplaar in huis haalt: DTP HOME meubelen zijn altijd uniek en handgemaakt.

Recyclen in process. Zie dit proces in een minuut.

DTP Home gerecycled teakhout
Bekijk meer blogs
Sluiten