Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Gratis luxe bezorgservice vanaf € 750,-

Blog

oplopende levertijden

container

Na de lock-down van landen als India en Indonesie, waardoor er niets werd geproduceerd is het weer ellende in Azië met het verschepen van meubels. De productie ervan gaat nu wel allemaal door. De voorraden in India en Indonesie worden weer aangevuld maar er zijn geen containers beschikbaar om deze meubels naar Nederland te verschepen."

Normaal duurt het overzee vervoeren van meubels ongeveer drie tot vier weken maar nu kan dit inclusief wachttijd wel oplopen tot twee tot drie maanden. Importeurs in Nederland kampen daardoor met bijna geen voorraad meer en een vraag die stijgende is, door de goede verkopen van meubels de laatste maanden.

Er lijkt ook geen duidelijk einde in zicht te zijn, en sommigen voorspellen dat het zal duren tot in het eerste of tweede kwartaal van 2021, aangezien de vraag naar de VS en Europa uitzonderlijk sterk blijft. Er is meestal nog een hoogseizoen voor vrachtvervoer voorafgaand aan het Chinese Lentefestival in februari, dat dit jaar misschien zelfs nog verder wordt verlengd. Laatste weken is het tekort in China in grote getale aan het stijgen. Er is dusdanig weinig vervoerscapaciteit beschikbaar dat de hoogste bieder de container krijgt.

Hier onder een link naar een video op youtube waarin dit duidelijk wordt uitgelegd. ( evt. advertenties overslaan)

video over oplopende levertijden Bekijk meer blogs
Sluiten